FraLa-Op-reis.reismee.nl

Beetje afscheid

Vandaag, zondag, een beetje afscheid van Nederland genomen. Niet te uitgebreid. Eigenlijk alleen van Almere. En in de verte van Amsterdam en mijn geboorteplaats Naarden. Zo'n zoomlens scheelt een berg kilometers.

Aangezien ik mijn zuster niet zo snel meer deze kant op zie komen, heb ik om haar nostalgische gevoelens op te rakelen enkele foto's gemaakt. En om haar vooroordeel over koeien in Nederland te verstoren, zit daar ook een prentje bij van ‘Nederlandse bisons'. Dat deze gekiekte herkauwers geen bisons zijn, is niet zo bijzonder. Zij komen hier immers niet voor. Afgezien van dierentuinen. Uit ‘het archief' heb ik nog een foto geplukt van echte bisons en vraag daarbij jullie aandacht voor het dier rechtsboven. Een soort Friese bison...

Om de plaatselijke bevolking van Californië eens stevig te imponeren vanzelfsprekend de skyline (in wording) van Almere op de digitale plaat vastgelegd. Foto's van een driemaster op en een aalscholver net boven de woelige baren, alsmede de kerktoren van Naarden (een slordige 400 jaar ouder dan de VS als onafhankelijke natie bestaat) zal het toerisme richting Nederland ongetwijfeld in een forse stroomversnelling brengen.

Omdat een fan mijn ‘fototegoed' inmiddels heeft verhoogd, zal ik deze illustratieve elementen (tijdelijk) toevoegen. Dat zal een van ‘mijn' krantenbezorgers vast wel plezieren. Hij vroeg mij of het klopte dat er pas één foto was. De brave borst was even vergeten dat je vakantiefoto's tijdens de vakantie maakt en niet van te voren al.

Vandaag ook het fenomeen 'video-call' uitgeprobeerd. Daarmee, maar ook met de andere mogelijkheden van zo'n laptopje, hoop ik, dat ik mijn zuster uit haar digibetisch schulpje kan laten kruipen. Of dat lukt, of dat zij (in theorie) de voorkeur geeft aan het doorstaan van een bevalling, zal de tijd leren.

Op de pagina 'Beheer je blog' constateer ik een bovengemiddeld 'aantal keren bekeken' bij mijn ‘proza' rond Philadelphia. Misschien dat mijn dilemma m.b.t. wel of niet 'klok kijken' bij sommigen een soort 'Schadenfreude' veroorzaakt en tot opnieuw bekijken aanspoort....Ook lekker belangrijk: Wij hebben een huismuis. Hij laat zich met bepaalde regelmaat in de tuin zien. Maar 'tuinmuis' bestaat volgens mij niet en een veldmuis is het zeker niet. Vrij laf beest, als je het mij vraagt (maar dat zal wel niemand daadwerkelijk doen), want hij vertoont zich pas sinds onze huistijger de tegels omhoog probeert te duwen. Wat formaat betreft is hij afgekeurd voor computermuis. Ineke vindt het wel een lief diertje, mits hij aan de andere kant van het glas blijft. Mocht hij wel binnen komen, dan voorzie ik dat het wereldrecord verspringen sneuvelt....

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!