FraLa-Op-reis.reismee.nl

Beschouwelijk

Het nagenoeg ongebruikte servetje (ook Subway is finger licking good) levert een mooie bijdrage aan het erin houden van de vakantiestemming. Zoals gebruikelijk bruusk verstoord door verplichtingen op de werkvloer.

Vrijdag toch maar wel assistentie voor Ineke m.b.t. instappen en uitstappen op de beide luchthavens aangevraagd. Geeft haar de nodige gemoedsrust.

Even bij de huisarts geweest om nog wat activiteiten te laten ontplooien en van de gelegenheid gebruik gemaakt de medicijnvoorraad toereikend te doen zijn voor de gehele vakantieperiode. Dokter meende dat wij ook nog medicijn ‘huppeldepup' dienden aan te vullen. Ik dacht, dat wij kort geleden 100 van die pilletjes hadden ontvangen. Hij dacht 30. Apotheek ook. Voor alle zekerheid (ik had het bewuste doosje nog niet geopend) er nog maar 30 bijbesteld. Thuis doosje open. Toch 100 ex. Op doosje staat een sticker met 30 ex...

Apotheek op de hoogte gesteld van mijn ‘ontdekking'. Die was toch een portie blij. Ik kreeg de indruk, dat zij mij graag zag opgenomen in een park met bedreigde diersoorten (afdeling eerlijke mensen).

Nu ook deze zaken geregeld zijn, kan er wat mij en Ineke betreft vertrokken worden. Dat wordt dus nog enkele dagen afzien.

Voorlopig mijn laatste zaterdag 'vroeg op' (07,15 uur ging de wekker) achter de kiezen. Ook dat geeft al een prettig vakantiegevoel. Minpunt is dat volgende week de laatste van de betaal-periode is (krantenbezorgers ontvangen hun ‘loon' per 4 weken) en er nog een hoeveelheid administratieve handelingen verricht dient te worden. Ach, had ik maar een vak moeten leren.

Omdat er nog geen medicijn tegen schrijfkoorts is toegediend en ik als beheerder van deze reisblog (dat ik op mijn oude dag eindelijk toch eens iets mag beheren...) kan zien dat er vlijtig wordt gelezen, ‘toets' ik nog maar even door.

In het kader van voorbereidingen valt er niet zo gek veel nieuws te melden. Maar ‘opeens' viel mij het woord 'Voorbeschouwing'op. Met name het deel 'Schouw' (en ook schouwen) vind ik eigenlijk wel deftig klinken. 'Aanschouwen' klinkt bijvoorbeeld veel intelligenter dan gewoon 'kijken'. Bij 'voorbeschouwen' en 'nabeschouwen' denk ik onwillekeurig aan Studio Sport en een ‘deskundig' panel. Bij 'doorschouwen' en 'voorschouwen' is de eerste geen germanisme, de tweede wel. Voorts is daar nog 'lijkschouwen', de schouw van een open haard en Schouwen Duiveland. (Bevindt zich onder de trouwe lezertjes iemand met Zeeuwse ‘roots', die mij kan laten weten waar deze naam vandaan komt?)

Het aanschouwen van de grijze lucht boven Almere (en waarschijnlijk ver daarbuiten) deed mij verlekkerd 'Weer-on-Line' aanklikken. A.s maandag worden op ‘mijn' bestemming temperaturen tussen de 30 en 33 graden verwacht. En zonnig!!! Cagliari op Sardinië doet daar weinig voor onder. En straks in de VS kijken hoe nat het in ons kikkerlandje is... Heerlijk!

Ik wens jullie dan ook een weekeind toe zonder afgunst m.b.t. hetgeen ik nog voor mij heb.

Reacties

Reacties

Frank

"Op het doosje staat een sticker"... Foei FraLa! Ooit een sticker zien staan.....

Paula

Goodness gracious, Frala, wat ben je toch een ouwehoer ... maar wel gezellig, hoor!

wim

Ik heb wel "roots" in Schouwen Duiveland maar zelfs de geschiedenis pagina van provincie Zeeland weet er niets over te vertellen. Wel was er een riviertje Gouwe dus dat zal er wel mee te maken hebben. Je hebt de smaak al flnk te pakken zeg, dat wordt nog wat als het echte avontuur gaat beginnen.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!